ПЛАН ЗАХОДІВ спрямованих на активізацію вивчення учнями англійської мови, на період до 2020 року в Миколаївській ЗОШ №47

1. Забезпечити вивчення англійської мови (як першої або другої іноземної) 2016-2020 роки.

2. Забезпечити впровадження сучасних методик та технологій викладання англійської мови; науково-методичний супровід діяльності мережі літніх мовних таборів.

Вчителі англійської мови 2016-2020 роки.

3. Сприяти участі учнів у олімпіадах та інших конкурсних змаганнях з англійської мови.

2016-2020 роки.

4. Організувати тематичні виставки та перегляди літератури, «тематичні полиці» й масові заходи, спрямовані на активізацію вивчення громадянами англійської мови в шкільній бібліотеці.

Бібліотекар школи 2016-2020 роки.

5. Розміщувати на офіційних веб-сайтах управління освіти, науково-методичного центру й школи заходи та інформаційні матеріали, спрямовані на популяризацію вивчення англійської мови дітьми; методичні – для підвищення практичної підготовки учителів англійської мови.

Адміністрація школи, вчителі англійської мови 2016-2020 роки.

6. Взяти участь у проведенні моніторингового дослідження рівня професійної компетенції учителів іноземної мови загальноосвітніх навчальних закладів Миколаївської області.

Вчителі англійської мови 2016-2017 роки.

7. Сприяти організації підвищення кваліфікації учителів англійської мови за очно-дистанційною та дуальною формами навчання, а також з використанням методичного комплексу «Програма післядипломної педагогічної освіти вчителів іноземних мов».

Адміністрація школи 2016-2020 роки.

8. Взяти участь у проведенні міського конкурсу виразного читання поезії англійською мовою серед учнів загальноосвітніх навчальних

Щорічно.

2016 рік оголошено роком англійської мови в Україні

/Files/images/1449481573_news_1447835186_564c3632b543c.jpg

Відповідний указ підписав президент України Петро Порошенко.
Рішення про оголошення 2016 рік - роком англійської мови в Україні ухвалене з метою сприяння її вивченню для розширення доступу українців до світових можливостей, забезпечення інтеграції України до європейського простору та підтримки програми Go Global, яка визначає вивчення англійської мови одним із пріоритетів стратегії розвитку.

Кабінету Міністрів України доручено розробити і затвердити комплекс заходів на 2016 та наступні роки, що будуть спрямовані на активізацію вивчення громадянами англійської мови.

Зокрема, уряд має передбачити організацію на базі вищих навчальних закладів курсів із вивчення англійської студентами, аспірантами, докторантами, педагогічними і науково-педагогічними працівниками, сприяти розширенню навчальних дисциплін англійською мовою, запровадити вивчення англійської мови як другої іноземної у загальноосвітніх навчальних закладах, у яких вона не вивчається.

Також мають бути проведені фахові конкурси, олімпіади та інші змагання з англійської серед педагогічних, науково-педагогічних працівників, учнів та студентів.

У рамках року англійської мови буде проведено взаємний обмін учнями, студентами між навчальними закладами України та держав, у яких англійська є основною мовою спілкування.

Передбачається активізація участі українських шкіл в навчальній програмі Європейського Союзу "Е-Twinning Plus", розширення мережі літніх мовних таборів, започаткування проекту підвищення фахової кваліфікації педагогічних працівників з англійської мови.

Згідно з указом президента, має бути удосконалено законодавство щодо визначення переліку посад педагогічних, наукових та науково-педагогічних працівників у вищих навчальних закладах і наукових установах, кваліфікаційною вимогою для зайняття яких є володіння англійською мовою, а також запровадження вимоги щодо англомовної компетентності для присудження наукових ступенів і присвоєння вчених звань.

Також поетапно запроваджуватиметься сертифікація вчителів іноземних мов з метою визначення рівня володіння ними відповідною мовою та диференціації оплати праці залежно від фахового рівня володіння мовою.

Планується запровадження освітніх теле- та радіопрограм із вивчення англійської для різних категорій населення, поширення практики демонстрування фільмів англійською із субтитруванням державною мовою, активізація ведення англомовної версії офіційних веб-сайтів органів державної влади тощо.

Обласні та Київська міська державні адміністрації мають забезпечити розроблення та реалізацію відповідних регіональних планів заходів, спрямованих на популяризацію вивчення англійської мови в Україні.

Указ Президента України "641/2015 "Про оголошення 2016 року Роком англійської мови в Україні"

wym-1457705340929

Кiлькiсть переглядiв: 1863

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.