Підсумкова конференція НУТ "Пошук"

13 травня відбулася підсумкова конференція НУТ «Пошук». Протягом року учні працювали над вибраними науковими темами, досліджували, шукали відповіді на поставлені запитання. А на підсумковій конференції діти поділилися отриманими результатами.

/Files/images/IMG-1509702cfa88ed7ca0ae1345d6cb26dc-V.jpg

Темою роботи Маханьковської Валентини, учениці 8 класу, була «Стилістика складних речень». Учениця дослідила: у яких стилях мовлення зустрічається той чи інший вид речення, чому саме там доречне використання речень подібного типу, а також склала різні завдання, які можна виконувати учням 8 класу під час вивчення теми «Односкладні речення» та одинадцятикласникам у якості підготовки до ЗНО.

Учениця 11 класу Шапіренко Олена представила тему «Золотий переріз», в якій розкрила ще один «скарб» науки математики – золотий переріз, принцип який використовується не тільки в математиці, а і в фізиці, біології, астрономії, в архітектурі та мистецтві.

Романовский Олексій, учень 9 класу, працював в секції "Хімія" над темою "Вирощування кристалів", досліджуючи умови росту кристалів солей. Результатом роботи стали вирощені кристали мідного купоросу та алюмокалієвих галунів різні за формою та розміром.

Відділення з історії в НУТ було представлено роботою Бобчинськой Вікторії. Тема її роботи «Розробка історико-краєзнавчої екскурсії «Богоявленський парк»». Вікторія протягом року досліджувала історію Богоявлеського парку, систематизувала накопичений матеріал, визначала історичні об’єкти і пам’ятки, які треба відвідати. Практичною реалізацією роботи було створення маршрутного листа екскурсії по парку та проведення її для учнів 5-х класів. У Корабельному районі існує багата історична спадщина, яку неодмінно треба популяризувати серед учнів та їх батьків.

Стрімкий розвиток електропобутової техніки та її широке використання викликає стурбованість суспільства через шкідливу дію на здоров'я людини. Причиною такого занепокоєння є електромагнітні поля та шкідливі випаровування, що є супутниками працюючих приладів. Учні 10 класу Білоножко М. та Яновський В. виступили з доповіддю по темі наукової роботи з фізики «Вплив електромагнітного випромінювання на організм людини». Під час виступу учнями було продемонстровано досліди з приготуванням попкорну та яєчні за допомогою працюючих мобільних телефонів, що демонструє негативний вплив на мозок людини під час довготривалого спілкування мобільним зв’язком.

Учениця 9 класу Романюк Кристина представила роботу «Навіщо нам чотирикутники». Учениця розповіла про різні види чотирикутників, про їх використання у побуті, на вулицях , одязі та природі. Цікаві факти: у Японії виведено «квадратні» кавуни, в Ізраїлі вивели «квадратні» помідори , у США – сорт кукурудзи з «квадратними» зернами, а «Чорний квадрат» Малевича, а наші писанки та вишиванки, що оздоблені чотирикутниками, теж не можна залишити поза увагою, адже кожна фігура несе своє символічне значення. Отже, подивіться навкруги і ви помітите цей чарівний світ чотирикутників.

Дякуємо учням та їх кураторам – вчителям предметникам за якісну підготовку до проведення конференції, за досягнуті результати!

Бажаємо подальших успіхів!

Галерея "Підсумкова конференція НУТ 2019"

Кiлькiсть переглядiв: 431

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.