Ото диво! Уявляєте - «Мініафриканське сафарі» недалеко від нас!?

В Херсоні

Ото диво! Уявляєте - «Мініафриканське сафарі» недалеко від нас!?

А чи відомо вам, шановні відвідувачі шкільного сайту, чому наше місто називають містом наречених? Впевнена, що моє питання вас заінтригувало. Бо й сама вкрай здивувалась цій прекрасній легенді. Але не буду вам її переповідати, тому що ви маєте шанс почути її та багато інших цікавинок від екскурсовода з туристичної агенціі «Мандрівочка». Саме таку можливість використали ми, учні 10 класу, під час нинішніх осінніх канікул (2012р.), подорожуючи автобусом до міста Херсона.

Ви здивовано запитаєте: «До чого тут легенди про Миколаїв?» Відповім так, як це було. Ще на початку екскурсійного шляху, у Миколаєві, гід почав знайомити нас з історією Миколаєва та Корабельного району – південним краєм України до якого географічно належить і Херсон. Наприклад, цікаво було довідатися про те, звідкіля з’явилися скіфи. З його подачі ми розширили свої знання і про історичні постаті, пов’ язані з нашим обласним центром. Це були розумні та мужні люди, здатні міняти життя задля прийдешньої історичної доби.

Але ходімо зі мною, моїми однокласниками та нашими педагогами С.А Саєнко та К.ЮЗайцевою (саме вони супроводжували нас у поїздці, за що ми їм щиро вдячні) вулицями та історичними місцями Херсону, куди ми дісталися автобусом у супроводі цікавої розповіді з історичними посиланнями на першоджерела.

Правда ж вражає Єкатерининський собор? А скільки нової інформації про небесні тіла та різні сузір’я дало нам відвідування планетарію. Чи не диво, що в Херсонській області знаходиться найбільша пустеля у Європі, так зване «Мініафриканське сафарі».

А тепер ми в музеї природи. Вражені? То ж і для мене та моїх друзів музей безсумнівно є найяскравішою згадкою. Оглянута експозиція захопила. В ній представлена велика кількість океанських жителів: краби,скати, акули,омари, велике різноманіття риб та, навіть, скелет справжнісінького кита. Там є також опудала тварин з різних континентів світу, з котрими всі сфотографувалися на згадку.

Тепер про атмосферу екскурсії. Дощ, що був нашим супутником, не став перешкодою. Незважаючи на погоду, ми отримали максимальне задоволення, гуляючи вулицями центральної частини міста, слухаючи розповіді екскурсовода та спілкуючись один з одним. У кінці дня ми милувалися набережною Дніпра.

Додому поверталися у доброму настрої та з незабутніми враженнями у супроводі пісень дівчат з нашого класу. Такі життєві моменти неможливо забути. Тож, ми зразу поділилися ними зі своїми батьками, родичами, друзями. А тепер і вас, впевнена, шановні відвідувачі сайту, ми зробили своїми спільниками. Адже, що може бути кращим ніж подорож рідним краєм.

То ж, збирайтесь і поїдемо разом у наступні канікули. А зараз настирливо візьмімося за навчання, щоб мати моральне право подорожувати.

З повагою Марія Белавіна,
учениця 10 класу МЗОШ №47,
член гуртка «Юний кореспондент»
ДЦ Корабельного району.
Кiлькiсть переглядiв: 327

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.