Підсумкова конференція НУТ «Пошук» Миколаївської ЗОШ №47

Завдання школи - не лише надати учням певні знання, але й навчити їх використовувати, а в разі необхідності й творчо опрацьовувати. З 1 жовтня 2012 року в школі відкрито наукове учнівське товариство «Пошук». Вчителі предметними - куратори учнів, які виявили бажання стати членами учнівського товариства. І таких учнів виявилось немало. Ця індивідуальна наукова діяльність, яку треба вважати найвищою для школярів. Протягом 2017-2018 навчального року працювало 4 відділення: філологічне, природничо-математичне, історичне та художньо-естетичне.

Науково-дослідницькі роботи дали юним дослідникам нашої школи широкі можливості спробувати себе у науковому пошуку, побачити результативність власного дослідження, відчути радість від успіху. Юні науковці отримали безцінний досвід самостійної роботи, вдосконалили теоретичні знання, практичні вміння та навички, досягли внутрішньої зрілості, набули наукових компетенцій, які потім максимально зможуть використовувати, ставши студентами вищих навчальних закладів.

На підсумковій конференції, яка відбулася 23 квітня 2018 року, з досягнутими результатами виступили всі учасники НУТ «Пошук». Першими розпочали виступ учениці 11 класу Гутченко Олеся та Палько Вікторія, які представили тему «Сучасний дизайн інтер’єру – зміна погляду на звичні речі». Крім теоретичного дослідження учениці представили свою практичну роботу, яку можна використати для інтер’єру класної кімнати. Найменшими серед виступаючих були учениці 7 класу Маханьковська Валентина з дослідженням «Конструкції з прийменником по в сучасній українській мові» та Гавловська Дарина - з дослідженням «Звуки джазу». Учениця 9 класу Кривонос Катерина досліджувала іншомовну лексику в мові сучасних ЗМІ, а учень 8 класу Москович Андрій тепер знає все про спілкування тварин. Дослідженням вмісту вуглекислого газу в класній кімнаті займалася учениця 8 класу Горновська Софія, дізнавалися про те, як впливає електромагнітне випромінювання на організм людини учні 9 класу Білоножко Максим та Яновський Володимир, учень 8 класу Романовський Олексій вивчав пам’ятки Корабельного району , а учениця 10 класу Бобчинська Вікторія – легенди Миколаєва, учениця 9 класу Абакумова Ірина та 8 класу Романюк Крістіна занурилися в теми з математики, а учениці 9 класу Ткаченко Юлія , Абакумова Ірина та учениця 7 класу Гавловська Дарина здійснили захист своїх робіт англійською мовою. Цікавими були виступи всіх учнів. Для когось із них це була перша спроба розповісти про свої досягнення стоячи за трибуною. Цей досвід їм дійсно знадобиться в житті.

/Files/images/SAM_4566.JPG

Участь учнів в даному заході розширила і поглибила знання з базових дисциплін, дала можливість виголосити доповідь з обраної теми. Крім того, учні говорили по суті проблеми, викладали її чітко й цікаво, вчилися готувати презентації до обраної теми. Така робота в НУТ привчає працювати інтенсивно й кваліфіковано.

Дякуємо вчителям школи та учням за проведену науково-дослідницьку роботу протягом 2017-2018 н.р.

/Files/images/30784958_966592093493996_1640506567_n.jpg

Бажаємо натхнення та творчості!!!!

Кiлькiсть переглядiв: 351

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.