Відвідування Корабельного районного центру зайнятості учнями школи

Куди зовеш мене, манлива путь,

Без настанови, без перестороги?

Розсипав день незаймані прологи,

В котрому з них моя розрада й суть?

Поняття «профорієнтація» здається зрозумілим кожному, хто знайомиться з ним навіть вперше – це орієнтація школярів на ті або інші професії. Адже, важко не розгубитися у великій кількості професій. До того ж, їх кількість постійно збільшується.

Щоб вибір професії був справді свідомим і вільним, необхідно враховувати різні фактори: інформованість про світ професій; знання своїх особистісних особливостей; уміння співвідносити особисті якості з вимогами, які пред'являють професія і спеціальність. Це поетапний і відповідальний процес. І освоїти його за рік неможливо. То ж школа та служба зайнятості проводить поетапну активну профорієнтаційну роботу зі школярами різних вікових категорій.

21 листопада учні 11 класу Миколаївської ЗОШ №47 відвідали Корабельний районний центр зайнятості. Майбутнім випускникам надали детальну інформацію про навчальні заклади нашого міста. Одинадцятикласники познайомилися з асистентом кафедри фінансів та кредиту Миколаївського національного аграрного університету, яка розповіла про цей навчальний заклад, про існуючі факультети. Для підготовки до вступу в університет учнів запросили на курси, які викладаються на базі шкіл та університету. Більш детально майбутні випускники змогли познайомитися з навчальним закладом із листівок, які вони отримали від представника навчального закладу.

Сподіваємось, що відвідування центру зайнятості допомогло нашим учням визначитися з професією, вибрати навчальний заклад, факультет або підтвердити свої раніше прийняті рішення

Кiлькiсть переглядiв: 263

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.