Звіт про роботу мовного табору Миколаївської ЗОШ № 47

З 30 травня по 10 червня 2016 року в Миколаївській ЗОШ №47 працював літній мовний табір з денним перебуванням для учнів 5-8 класів.

Відповідальними за організацію роботи мовного табору було призначено вчителів англійської мови Реву В.В. та Жданову О.С. Тема проекту мовного табору: «Молоді та талановиті». Для учнів було проведено урочисте відкриття та закриття табору, забезпечено належну організацію змістовного дозвілля дітей. Учні перебували в мовному таборі з 09.00 до 12.00 години.

Метою роботи мовного табору було розширення кругозору школярів, ознайомлення з загальними відомостями за темою проекту. Щодня проводилися заходи з узагальнення та систематизації знань учнів з теми (словниковий запас, граматичні конструкції, корисні у щоденному використанні). Заняття проводилися у формі ігор, круглих столів, інсценування поставлених завдань та ситуацій, підготовки та захисту проектів.

Основне завдання, яке поставили вчителі перед початком роботи табору: виховання культури спілкування, прагнення до спілкування англійською мовою, висловлення власних думок та поглядів англійською мовою, розвиток та розкриття творчих здібностей школярів, спонукання до саморозвитку та самовдосконалення. Вчителі обирали різні форми занять для забезпечення учнів знаннями з теми, які надалі будуть для них корисними в школі та у випадку спілкування поза межами у англомовному середовищі. Протягом 10 робочих днів мовного табору була проведена наступна робота:

30 травня – відкриття табору, вирішення організаційних моментів, повідомлення теми та мети занять, обговорення плану роботи табору та уподобання учнів, засвоєння необхідного лексичного мінімуму.

/Files/images/lWVIfbOLnIQ.jpg

31 травня – круглий стіл: В чому секрет таланту?

1 червня – робота над темою: Талановиті люди Великобританії. Думки та висловлювання. Творча робота: початок роботи над журналом «UkrainianandBritainStars».

2 червня – робота над темою: «Україна має талант. Обговорення» Презентація інформації про талановитих людей України. Продовження роботи над журналом «UkrainianandBritainStars».

3 червня – проектна робота ( інсценізація: «Інтерв’ю з зіркою»). Продовження роботи над журналом «UkrainianandBritainStars».

6 червня – презентація талантів дітей школи №47.

7 червня – систематизація зібраного для журналу матеріалу та його оформлення.

8 червня – ігровий день. Проведення квесту з використанням певної бази знань з лексики, граматики з англійської мови. Підготовка до захисту проекту.

9 червня – аналіз та обговорення роботи літнього мовного табору. Захист проекту «Молоді та талановиті»(перегляд створеного відео файлу). Презентація журналу.

10 червня – Урочиста лінійка, присвячена закриттю мовного літнього табору. Обговорення роботи табору та висловлення думок та побажань щодо роботи літнього мовного табору 2017 року.

Підводячи підсумки, можна сказати, що мета , заради якої було відкрито мовний табір, досягнуто. Школярі проводили дозвілля весело, розширювали світогляд, практикувалися у спілкуванні англійською мовою. Учні змогли реалізувати себе також в творчих завданнях. Учні мали змогу проявили свої творчі здібності, навчалися коректно поводитися в різних ситуаціях та використовувати для цього граматичний та лексичний матеріал англійської мови, отримали достатню практику усного мовлення. Вчителі англійської мови Жданова О.С. та Рева В.В. вдало виконували свою основну функцію – управління проектом. Кожного учасника мовного табору було задіяно в підсумковому проекті «Україна має талант!» та журналу «UkrainianandBritainStars», урочистий захист яких відбувся в останній день .

Участь наших учнів у літньому мовному таборі має позитивні результати вже другий рік. Такий висновок можна зробити на підставі проведеного опитування учасників мовного табору. Діти висловили бажання продовжувати практику мовних таборів щороку.

/Files/images/XZPLN09UME8.jpg

/Files/images/dOkwip7mNE8.jpg

/Files/images/fmUasIVWJ7c.jpg

/Files/images/fbu-1ZehN-k.jpg/Files/images/0JWITmJZcS0.jpg
Кiлькiсть переглядiв: 4355

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.